fbpx

Knekk Taleskrekken – Privatundervisning

Ønsker du å knekke Taleskrekken, lære presentasjonsteknikk, men våger ikke eller ønsker ikke å delta på kurs med andre? Blir det for tøft?

Da har du mulighet til å melde deg på Privatundervisning hos Talehjelperen, se kursoversikt her. Finner du ikke kurs på din hjemplass, ta kontakt.

Talehjelperen Siri Skyttemyr

Talehjelperen, Siri Skyttemyr har kurset mennesker med taleskrekk siden 2005. Erfaringsmessig er det svært nyttig å trene med andre mennesker i kurssammenheng, få en følelse av å klare å prestere under press, med de rette teknikkene. Husk: de fleste deltagerne er like nervøse som deg. Det krever mot å melde seg frivillig på et kurs hvor du skal betale for å gjøre det verste du vet……Men, det er dette som har effekt. Det å utsette seg for ubehaget, gjøre det man frykter, men i “trygge” omgivelser, det gjør oss modigere.  Se referanser her.

For noen kjennes det likevel for utfordrende, selv om du vet at de andre er redde som deg. Derfor åpner Talehjelperen opp for å hjelpe deg som synes det er for skremmende. Dersom det kjennes FOR skummelt å melde seg på kurs, kan du starte med Privatundervisning, få en innføring på tomannshånd, om det kjennes lettere.  I løpet av 4 timer får du en innføring, lærer teknikkene og du får trene. Du blir filmet og du skal kjenne god fremgang i løpet av denne sesjonen.

Mengdetrening viktig

Når du har deltatt på Privatundervisning, har du i ettertiden mulighet for å delta på et ordinært kurs til “oppfølgingspris”, dvs. 1500,-

Alle som tidligere har deltatt på et begynnerkurs kan melde seg på til oppfølging så mange ganger de ønsker. Her får du repetert teknikkene, du får gradvis eksponering igjen, mengdetrening og du blir filmet.

Det å få brukt alle sine kvaliteter er det mål for mange. Da er det trist om Taleskrekken hindrer deg. Altfor mange mangler muligheter for trygg eksponering. Kom på kurs eller opplegg hos Talehjelperen. Vi tilbyr også Bedriftsinterne kurs, ta kontakt. Se referanser her.

Pauser øker en talers troverdighet

Når du som taler tar en pause, rekker tilhørerne å tenke over ditt budskap, de får tid til å reflektere. Hvis du ikke gjør en liten pause, rekker ikke publikum å “fordøye” det du sier, de vil dermed heller ikke huske hva du har sagt.

Det å ha troverdighet for en taler, er av stor betydning. Når du varierer i toneleie og taletempo er det lettere å oppfatte ditt budskap. Det å legge inn små “pauser” gir rom for refleksjon og tid til å sette budskapet inn i en større sammenheng. Pausen behøver bare å være på 2-3 sekunder, nok til at publikum får med seg budskapet og gir dem litt rom før du fortsetter med talen eller presentasjonen.

Vinn – vinn- situasjon

Fordelene med korte, små pauser er flere. I tillegg til å øke din troverdighet, får du som taler roet ned. Du rekker også å tenke på veien videre, formulere deg bedre, og du husker lettere hva som er viktig å få med. Hvor vil du med din tale eller presentasjon, og kommer dette klart nok frem?

Tren på å presentere – i enerom

Det å legge inn små pauser i presentasjonen eller talen må planlegges og trenes på. Bestem deg for hvor pausene skal komme, hensikten med dem, og tren på dette.

Trenger du gode teknikker og trening i ufarlige situasjoner? Sjekk kursoversikten her 

Når skal du legge inn en liten pause?

  •  Før ditt første ord (legg inn en liten pause, 3-7 sekunder, se mot publikum, du skaper kontakt)
  •  Før et viktig poeng (stå stille som en markering av viktigheten)
  •  Før du skal svare på et spørsmål fra publikum (du rekker å tenke over spm og du viser at du reflekterer over dette)
  •  Når du går fra “raske” partier til “roligere” taletempo.
  •  Ta en liten pause, 3-4 sek i stedet for å bruke “fyllord” som hmmmm, øøøøh, osv. når du ikke vet hva du skal si.
  •  Ved applaus, ta en liten pause til den er over toppen.
  •  Ved latter, la folk få le ferdig.
  •  Ta en pause hvis du har stilt et spørsmål, la tilhørerne få tid til å tenke og evt. svare.

I overkant nervøs?

Kom på talekurs hos Talehjelperen hvis du misliker å ta ordet, sjekk linken her

Redd for å snakke i forsamlinger?

Hvis du er redd for å snakke forsamlinger, er du i godt selskap. I en artikkel fra Psychology today kan vi lese at ut fra statistikk frykter 3 av 4 å snakke i forsamlinger. 75% kvinner og 73% menn mener de sliter med dette. Taleskrekk er så vanlig at der også er en benevnelses for dette, nemlig glossophobia eller glossofobi. Hva er taleskrekk? Les her.

En hemmende angst

De fleste kjenner på litt nervøsitet i forbindelse med å skulle presentere eller holde en tale. Men, dersom du virkelig kjenner taleskrekk, så har det lett for å ødelegge i jobbsammenheng og i sosiale lag. Det å skulle snakke til et publikum skaper angst hos mange som ellers kan være modige i andre sammenhenger. Menneskelig samhandling er basert på kommunikasjon, og der er få andre ferdigheter som er så viktig når man ønsker å formidle sine idèer til andre. Det å ikke ta tak i problemet kan raskt undergrave din egen mulighet for suksess.

Der er ingen “håpløse tilfeller”

Talehjelperen har kurset mennesker med taleskrekk i mer enn 14 år, med gode resultater, se kursoversikten her.

Det å utsette seg for det man frykter, altså eksponeringsterapi, er det eneste som hjelper i fryktsammenheng. Det samme gjelder for taleskrekk. Men det er ikke bare å “hoppe i det”. På kurs lærer du gode teknikker som gjør at du raskt kjenner at du kan ta kontroll over kroppen. Du kjenner tidlig på mestringsfølelsen og det gjør at du senker skuldrene ganske tidlig. Talehjelperen Siri Skyttemyr mener der ikke finnes noen “håpløse tilfeller”. Alle kan klare å knekke koden, knekke taleskrekken, men man må ikke gi seg. Trening, trening og atter trening, og din egen vilje til å overkomme problemet er avgjørende. Noen klarer seg godt med ett kurs. Andre ønsker mer trening i “trygge omgivelser” før de tar steget ut, så de kommer kanskje tilbake både en, to, tre eller flere ganger. Da betaler man “oppfølgingspris”.

 

Har du taleskrekk?

Om du kjenner angst for å ta ordet, vil du ha stort utbytte av et to dagers kurs med Talehjelperen.

Taleskrekk eller frykt for å ta ordet hemmer manges mulighet til karriere og kan være til stort hinder i det sosiale liv. I tillegg kjenner mange på at angsten eskalerer eller påvirker andre områder, når de ikke tar grep. På lik linje som annen angst, edderkoppfobi, høydeskrekk, flyskrekk, er det eksponering som må til. Det kan du få hos Talehjelperen, se tid og sted her.

Det er små steg som skal tas før du kjenner at du snur den negative spiralen som taleangst kan føre med seg, og på kurs hos Talehjelperen får du et praktisk rettet kurs hvor du får gradvis eksponering.

Kurs hos Talehjelperen

Siste kurs i presentasjonsteknikk før sommeren er nå holdt. Deltagerne er svært fornøyde etter to dager intensiv trening. “Dette var ikke så skummelt som jeg hadde forventet”, sier en. “Du har vært til uvurderlig hjelp for meg” sier en annen deltager som nå var med for tredje gang. Progresjonen til de som deltar er flott. Fra å være synlig nervøse i “presentasjonsrunden” til siste fremføring, er det himmelvid forskjell. Dersom man ikke visste hva slags kurs dette var, ville man ikke ha ant at dette pleide å være det verste deltagerne visste. “Nå gleder jeg meg til å holde konfirmasjonstale til datteren min kommende helg”, smiler en annen i det hun går ut av døren. Skuldrene er senket og deltagerne ser frem til kommende “utfordringer” med en helt annen innstilling. De vet hva de skal gjøre for å få en god opplevelse, de vet hvordan de skal forberede seg, og de kan klare å glede seg.

Altfor mange mennesker bruker masse energi på å grue seg til kommende oppgaver. Energi som kunne ha vært benyttet på en mye mer hensiktsmessig måte.

Er det på tide for deg å komme på kurs?

Sjekk høstens kursoversikt her.

Å snakke i forsamlinger eller holde foredrag – svetter du ved tanken?

Du trenger ikke å ha det slik, sier kursleder Siri Skyttemyr i Talehjelperen.  Hun har holdt “Talekurs for vettskremte” i mer enn 12 år.  Noen mennesker blir alltid syke før store anledninger. Problemet fører til at mange mister sine ambisjoner, de orker ikke å utsette seg for all angsten som er forbundet med å tale eller holde fremlegg. Ofte er det de mest ambisiøse, de dyktigste som sliter mest med prestasjonsangsten. Jobb mot å bli den du kan være, bruk evnene dine og gjør noe med talefrykten din og lær gode kommunikasjonsferdigheter.

Snu angst til positiv energi

På  “Talekurs for vettskremte” kommer deltagere som over tid har kjent at taleskrekken hemmer dem i å bruke seg selv på den måten de ønsker. Det kan være studenter som lar taleangsten styre valgene for veien videre, det er mennesker ofte i gode jobber som sier at kravet om å presentere ødelegger livskvaliteten. Noen har sagt opp en god jobb, andre sier de vurderer å slutte i jobben for å slippe all angsten. Andre deltagere ønsker bare så inderlig å holde en konfirmasjonstale eller en bryllupstale. Det å se den endringen som skjer med deltagerne fra start til slutt i kurset, er spennende. Vi tilnærmer oss gradvis, kjenner mestring av teknikk og hever listen etter hvert.

Snakke i forsamlinger – Mestring gir selvtillit

Mailene som ofte kommer i ettertid gjør kursleder ydmyk. Det å kunne bidra til at deltagerne endelig får brukt sitt potensiale, får blomstre og utvikle seg som de fortjener, ja det er stort. Du kan lese utdrag under fanen “Referanser” på Talehjelperen.no

Ikke frykt angsten

Husk at : å være modig er å være vettskremt men likevel gjøre det du frykter”. På Talekurs for vettskremte lærer du teknikker som gir deg kontroll for å mestre å ta ordet i forsamlinger. Her får du også viktig og gradvis eksponering. Ved å utsette deg for dette i “kontrollerte former”, kan du lære å ta knekken på taleskrekken.

Taleskrekk ? Eksponeringsterapi viktig for å overkomme frykten

På talekurs for vettskremte er det viktigste å forstå hva som skjer i kroppen ved taleskrekk. For mange har frykten forplantet seg, forverret seg og forårsaket mye unødvendig engstelse og hemninger. Noen har “mistet” mange år med muligheter. Det å lære enkle, gode teknikker før man eksponerer seg for det man frykter mest, er avgjørende for å kjenne god mestring, raskt.

Talefrykt – Hoppe i det?

“Bare hopp i det, det går over” har mange fått tips om. Jeg vil absolutt fraråde dette, det funker ikke for den med virkelig talefrykt. Resultatet blir ofte en ny opplevelse av å feile, og frykten eskalerer.

Talekurs for vettskremte

På talekurs for vettskremte får du innsikt i hva som skjer i kroppen din ved taleskrekk. Og, først og fremst lærer du  de enkle teknikkene for hvordan finne roen i forkant, mens du venter på tur. Hvordan klare å bevare roen, og hvordan holde riktig fokus underveis? Dette er essensen. Når det er på plass, da kan eksponeringstreningen starte.

Det er fantastisk å høre utsagn fra kursdeltagerne, og litt trist, når folk forteller hvor mye denne skrekken har ødelagt og påvirket viktige valg. Noen sier at dette er faktisk årsaken til at de ikke er gift (“da må jeg jo holde bryllupstale, og det har vært uaktuelt), andre forteller at de har sagt fra seg spennende jobber, mens utsagnet nedenfor kom etter forrige kurs i Oslo. Vedkommende sa i starten at han nå sto overfor et valg: “Skal jeg fortsette i den jobben jeg har, eller skal jeg søke meg til en lederstilling som jeg er oppfordret til?” Han uttalte også at “det å stille på dette kurset er noe av det jeg er mest stolt over å ha gjort i mitt liv”

“Hei Siri,
Kurset ditt var fenomenalt, og forhåpentligvis starten på en større endring for min del.
Tiden rett etter kurset var utmerket, men kjenner allerede at jeg trenger å fylle på, og øve på teknikkene. Jeg har ikke mulighet på dette ordinære kurset, men regner med jeg blir med på et oppfølgingskurs igjen snarlig.

Tore”

Nå kan du bli kvitt taleskrekken med onlinekurset vårt – les mer her.

Å trene på å ta ordet – kongeveien til økt selvtillit – Talehjelperen

Det finnes mange “vettskremte” talere rundt om i landet. Folk kjenner seg igjen i beskrivelser som : “Jeg er sosial og utadvendt, men så snart jeg må ta ordet i forsamlinger, kjenner jeg at jeg får dødsangst.”

Det å skulle presentere seg i en gruppe, selv om gruppen bare er på 3-4 mennesker, gjør at mange kjenner at pulsen hamrer, halsen snører seg og man får skjelvinger i kroppen.

Bruk evnene dine

De som kjenner seg igjen i dette, vet at det ofte hindrer veien for egen utvikling. Mange foretar valg ut i fra “hvor kan jeg slippe å presentere?”

Når jeg vet hvor hemmende denne angsten er, er det nesten naturstridig at jeg får deltagere på talekurs. Det å betale dyrt for å gjøre det verste man vet, ja det krever mot. Likevel, det å beherske presentasjonsteknikk, kjenne at man kan prestere når det gjelder som mest, ja det er jo avgjørende for hvilke resultater man ønsker å oppnå. Det er så viktig for veien videre.

Talekurs for vettskremte

På “Talekurs for vettskremte” bygges det selvtillit, skapes trygge rammer der deltagerne kjenner tidlig mestring. Gjennom 12 år har Talehjelperen kurset “vettskremte” talere: studenter, sykepleiere, elektrikere, leger, lærere og kommunikajonssjefer… alle yrkesgrupper har vært representert på kurset.

Det er utrolig gøy å holde disse kursene rundt om i Norges største byer. Det å se den enkelte blomstre, få tro på at de kan, oppleve mestring og øyne nye muligheter etter endt kurs, ja det er en drømmejobb! Flere uttaler: “Jeg var så vettskremt i dag før jeg kom, at jeg vurderte å droppe å møte. Jeg er SÅ takknemlig for at jeg kom. Tusen takk for hjelpen og for et veldig godt kurs.” En annen uttalte: ” Dette er det mest matnyttige kurset jeg har deltatt på, og jeg har tatt mange kurs!”

Er det din tur nå?

Økt selvtillit ble bonus etter presentasjonskurset!

“Hei Siri,

Ønsker å gi deg en tilbakemelding etter kurset jeg deltok på for 3 måneder siden. Jeg bruker teknikkene hver dag i mange situasjoner, ofte helt automatisk uten å tenke på det til og med. I tillegg har jeg sett en del på Ted Talks, og fått noen flere tips der. Kurset ditt var supert og en “lifechanger” for meg! Er mye mer selvsikker og klarer å kommunisere bedre. Det at du selv har hatt problemer med fremføringer og presentasjoner i ulike sammenhenger, gjør at du vet hvordan vi har det, vi som kommer på kurset ditt. Din innsikt sammen med det faktum at du har mer enn 10 års erfaring som kursinstruktør med iblant “vettskremte” deltagere, gjør at du raskt klarer å gi oss troen på at vi kommer til å fikse dette. Kanskje jeg kommer igjen på et oppfølgingskurs senere, hvis jeg trenger det før muntlig eksamen.

Hilsen Thomas” 

 

Bedre selvtillit med enkle grep

Før Thomas kom på kurs karakteriserte han seg selv som en gutt med sosial angst og mye frykt i det daglige. Den største frykten var knyttet til det å skulle kommunisere og ikke minst når det gjaldt fremføringer på skolen og muntlige prøver. For mange handler det om å lære seg noen enkle teknikker, få litt praktisering og eksponering i trygge rammer. Her backer deltagerne hverandre opp og vi har det ofte gøy på kurset. Det å se andre oppegående og flinke folk slite med de samme tankene som deg, kan for noen være en trøst. Det som ofte overrasker mange er at svært lite av nervøsiteten synes etter at teknikkene er på plass. Hvilepuls er ikke et mål i en fremføringssituasjon. Men det å takle den ekstra energien som oppstår, gir en enorm følelse av mestring i situasjonen. Kom deg på kurs, hvis du kjenner deg igjen i beskrivelsen til Thomas.

 

 

 

Ønsker du et talekurs for bedre presentasjonsteknikk? Vi tilbyr kurs i mestring av sceneskrekk og angst for å tale i større forsamlinger. Essensielt i kurset er veiledning i presentasjonsteknikk. Vi lærer deg å bli en bedre formidler, samtidig som du får verktøy til å holde angsten på avstand når du skal holde taler eller foredrag.

Med en god presentasjonsteknikk lærer du å få budskapet helt fram til mottakeren. En person med god presentasjonsteknikk virker trygg. Hos Talehjelperen er det viktig å hjelpe kursdeltagerne til å bli trygge foran en forsamling, og her kan en gode teknikker bidra til nettopp dette.

På våre kurs øver vi oss på presentasjonsteknikk i små grupper, så du kan få bukt med angsten i forhold til å snakke i forsamlinger. Med humor og fokus på enkle teknikker vil du bli stadig modigere og få utfordret utryggheten, med det mål at du får vist ditt sanne potensiale. Dersom du tror du er et håpløst tilfelle, at ingen er reddere enn deg, bør du komme på kurs hos Talehjelperen. Her trener du og bygger selvtillit ved hjelp av enkle teknikker og små steg.

Presentasjonsteknikk for alle aldre

Kurset passer for alle typer mennesker, i alle aldre og fra alle samfunnslag. Vi ønsker å veilede deg trygt på vei til et liv hvor du har verktøyene for å kunne utøve god presentasjonsteknikk slik at du kan få en bedre livskvalitet. I løpet av 10 år med kursing, har deltagere, uansett bakgrunn og erfaring, hatt glede og nytte av dette kurset. Deltagere fra 14 år til 82, men flest i aldersgruppen 20-50, altså skoleelever, pensjonister, rørleggere, sykepleiere, psykologer, journalister, jeg vil påstå at de fleste yrkesgrupper har vært representert. Det jeg er stolt av, er at kurset passer like godt for alle.

Jeg svarer gladelig på alt du måtte lure på, så ta kontakt.