panikk Tag

Panikk-klinikken  – opplever du panikk ved presentasjoner ?

Ikke fortvil, her er hjelp å få. Talehjelperen har holdt “Talekurs for vettskremte” i mer enn 12 år og hjulpet et tusentalls mennesker på vei ut av angsten. Hit kommer mange fortvilte mennesker som opplever at angsten for å ta ordet bare blir større og større. Det hjelper ikke å “hoppe ut i det”, det er manges erfaring. Man må lære ny handlings- og tankemønstre og gjøre gode erfaringer.

Lær presentasjonsteknikk

Med gode teknikker får du kontroll på “kropp og sinn”. Her lærer du først de enkle teknikkene, deretter trenes det i liten gruppe, før vi øker utfordringene gradvis. Alle kjenner på mestring underveis, du legger selv listen.

Selvhjelp, nettkurs eller bok om Presentasjonsteknikk hos Talehjelperen

Dersom du synes det er for skummelt og vanskelig å komme på kurs med andre, har du mulighet til å få en forsmak og lære teknikkene ved hjelp av nettkurset https://www.talehjelperen.no/nettkurs/.

Dette kurset gir deg en innføring i presentasjonsteknikk, og kanskje du kan klare å finne veien videre alene. Kurset tar deg 45 minutter, og du har tilgang til å se det i et år fra kjøpsdato. Repetisjon er nøkkelen til å lære nye mønstre. Har du lyst til senere å ta kurs hos Talehjelperen, er du velkommen til å prøve dette ut i “trygge omgivelser”. Her er det liten fallhøyde, alle er her med samme mål: Bli tryggere og mer komfortabel i fremføringssituasjoner.

Ikke la Taleskrekken hindre deg

Det er naturlig å være nervøs før du skal ta ordet i forsamlinger. Det er når nervøsiteten blir så stor at du vegrer deg, kanskje prøver å finne smutthull for å  unngå å komme i situasjonen, da kan vi kalle det Taleskrekk. Det som ofte skjer, er at komfortsonen blir trangere og trangere, du kjenner at det går på selvtilliten løs. Da er det på tide å ta grep. Utfordre deg selv, sjekk ut https://www.talehjelperen.no/talekurs-for-vettskremte/

Bruk de evnene du har: Husk at du sitter i førersetet for eget liv, ingen andre kan gjøre dette for deg!

 

Kjenner du på Taleskrekken? Ta grep nå

“Ingen ville trodd meg om jeg fortalte at jeg har taleskrekk”, er et kjent utsagn.

Mange forteller at de er sosiale og utadvendte, men når de må ta ordet i forsamlinger, får de panikk. Når denne frykten fører til begrensninger for den enkelte, er det viktig å ta grep. For de fleste går nemlig ikke Taleskrekk over av seg selv. Man får et handlingsmønster som gjør at frykten tvert om eskalerer. Det hjelper ikke “å hoppe i det”, det blir for mange bare verre og verre.

 

Presentasjonsteknikk

Det handler om å forstå mekanismen i kroppen vår, omprogrammere, lære god presentasjonsteknikk. Teknikkene du lærer på kurs hos Talehjelperen fører til at du klarer å kontrollere kropp og sinn. Nøkkelen til å lykkes her er blant annet å starte på et lavt nivå, bygge selvtillit, og få mange repetisjoner, lage nye handlingsmønstre. Med mer enn 12 års erfaring ser jeg at det nytter, uansett hvor stor panikk deltagerne kommer med. Her er alle i samme “båt”, alle har samme mål: bli trygg i å ta ordet i forsamlinger.

Ikke legg lokk på din egen kompetanse

Det som er trist når du lider av taleskrekk, er at du ofte ikke får vist hva du kan. Mange unnlater å ta utfordringer, ta utdannelse og ta jobber de ønsker og kunne ha mestret. Hindringen er fremleggene, foredragene eller presentasjonene de må holde. Mange bruker utrolig mye energi på å grue seg, og noen holder det ikke ut, de gir opp. Les mer, finn kursoversikt her.

Er det mulig?

Er det mulig å bli kvitt taleskrekk på to dager? Ja, det er mulig. Du lærer de gode, enkle teknikkene, du får gradvis tilnærming og du får mange repetisjoner som gjør at du kjenner mestring. Gi deg selv muligheten til å utnytte potensiale, du har alt å vinne…

Har du lyst til å sjekke dette ut før du evt. melder deg på kurs, bestill boken her

Nettkurset gir deg teknikken på 45 minutter, kurset er tilgjengelig 1 år fra du har åpnet det, les mer her.

 

Panikkangst- en svært skremmende opplevelse

“Panikkangst forekommer hos omtrent 1% av befolkningen. I løpet av livet vil 1 til 5% oppleve å ha panikklidelse. Tilstanden debuterer gjerne omkring 20-årsalderen, og de som er mest plaget, befinner seg i alderen mellom 25 og 44 år. Kvinner rammes dobbelt så hyppig som menn” . Dette er fakta hentet fra nhi.no Norsk Helseinformatikk.

At panikkangst er skremmende, kan kursleder i Talehjelperen skrive under på. Jeg forstår også at det er lett å komme inn i et mønster der dette kan sette store begrensninger for den enkeltes livskvalitet.

Jeg opplevde panikkanfall for noen år tilbake, en periode med alt for mange “jern i ilden”. Travel jobb, private omsorgsoppgaver ved siden av familieliv samt en alvorlig diagnose i nær familie. Etter 3 ganske tette anfall, kom jeg raskt inn i sirkelen “angst for angsten”. Du blir redd og går og kjenner etter symptomene på om det kan skje igjen. Min erfaring var at jeg klarte å analysere situasjonen på hvorfor anfallene kom: jeg måtte rydde opp i hverdagen, kvitte meg med oppgaver jeg ikke ble nødt til å gjøre. I tillegg brukte jeg pusteteknikk og avspenning, samt tilstedeværelse som jeg lærer bort til deltagerne på “Talekurs for vettskremte”. I dag kan jeg si at jeg er takknemlig for innsikten jeg fikk av panikkangsten, det å kjenne på dens uhyre, men klare å bekjempe den, ga stor tilfredshet.

Bekjemp angsten

Mange som kommer på talekurs har kjent både på sosial angst og på panikkangst. Enkelte har betrodd i forkant at de sliter med angst, og at de muligens må forlate lokalet hvis det blir for tøft. De oppfordres da til å bruke anledningen til å teste ut teknikkene. Det er utrolig givende de gangene noen har opplevd å få panikkanfall, men klart å bekjempe ved å benytte de ny-innlærte teknikkene. De forteller om stor følelse av mestring Da vil også angsten for neste panikkanfall bli mindre, slik at du kanskje kan unngå den onde sirkelen som det er lett å komme inn i. Dette fungerer for noen, jeg uttaler meg ikke som ekspert på angst, jeg deler mine egne opplevelser

Teknikkene jeg beskriver her, kan du lære på  ordinært kurs eller du kan sjekke ut onlinekurset her