Lær presentasjonsteknikk – ta kontroll

God Presentasjonsteknikk gjør deg bedre rustet

Kjenner du på en ødeleggende nervøsitet allerede mens du venter på tur? Det kan være du skal prensetere deg i et møte eller du skal frem og holde et foredrag.

Mange begynner allerede i ventesituasjonen å kjenne angst og miste kontrollen. Da er det vanskelig å fremstå på ditt beste når du skal presentere eller holde en tale.

Underbevisstheten husker. Har du opplevd å miste kontroll i en fremføringssituasjon en gang, så husker du det gjerne godt. Det aktiverer dermed «fight or flight-responsen» i hjernen når den kjente følelsen dukker opp. Analysedelen i hjernen vår aktiveres: » Dette har jeg gjort før, og jeg husker hvordan DET gikk… Hva hvis jeg ikke klarer å fullføre?» Mange rekker å tenke mye negative tanker før de skal i ilden.

Resultatet er at hjertet slår raskere, pusten blir rask og grunn og man utskiller mye kortisol, som er «stresshormonet». Mye energi hoper seg opp i muskulaturen, og når energien ikke får naturlig utløp, resulterer det i at man skjelver og svetter. Mange får også problemer med skjelvende stemme.

Talekurs for vettskremte, førstehjelp for nervøse talere

På Talekurs for vettskremte er det vanligvis 6-8 deltagere. Alle kommer dit for å lære gode teknikker for å tørre å presentere, eller for å ha mer kontroll på situasjonen. Det å få inn teknikkene via enkle og lette øvelser gjør at du raskt kjenner mestring. Ved å mestre, tør man å prøve mer.

Med teknikkene fokuserer vi på å finne roen i ventesituasjon. Vi flytter fokus til oppgavene i forkant, fremfor å analysere situasjonen. Med de gode teknikkene får du fokus på roen din, fremfor å tenke «jeg må ikke bli nervøs». Du lærer å sette ned tempoet, noe som er veldig viktig. Du lærer også, og trener på, å ta pauser underveis. Dette må øves på i trygge rammer. Det holder ikke å vite at du skal gjøre det.

Sjekk ut oversikten på kursplanen, tid og sted:  her

Har du ikke mulighet til å komme på et kurs innen din neste utfordring finner du mye nyttig stoff om teknikker og hvordan bli tryggere både i boken «Vettskremt? Ta knekken på taleskrekken», her

eller du kan kjøpe nettkurset «Knekk taleskrekken» her Det tar ca. 45 minutter å se hele, og du har tilgang til å se kurset i ett år fra kjøpsdato.

Ta grep, få en bedre hverdag!

Kjenner du på nervøsiteten i ventesituasjonen, eller kanskje allerede i det du blir spurt om å holde en presentasjon bør du lære deg presentasjonsteknikk. Underbevisstheten din er som et lager. Der lagres alle de automatiske tankemønstrene og de automatiske handlingsmønstrene.

Lær presentasjonsteknikk – ta kontroll

Underbevisstheten husker. Har du opplevd å miste kontroll i en fremføringssituasjon en gang, så husker du det gjerne godt. Det aktiverer dermed «fight or flight-responsen» i hjernen når den kjente følelsen dukker opp.

Situasjonen forbindes med ubehag, du ønsker å stikke av og hele kroppens reaksjonsmønster aktiveres. Selv om du vet at frykten er irrasjonell, så hjelper det deg lite.  Mange kjenner en voldsom hjertebank, halsen snører seg og du kjenner at du puster overflatisk. Det er her, allerede i ventesituasjonen at de viktige teknikkene skal iverksettes. Dette holder ikke å lese seg til, eller å bli det fortalt, man må kjenne på det i situasjonen og eksponere deg for  det du frykter.

Det er lett å «rushe» når du blir stresset i situasjonen. Teknikkene lærer deg å bli mer rolig, du lærer å bremse din egen frykt, du kjenner at det er du som kan ta kontroll.

På dette kurset i presentasjonsteknikk har vi størst fokus på å trene på å overkomme frykten ved fremføringer. Vi trener på eksponering, men tar det steg for steg. Enkle øvelser og repetisjoner gjør at du tidlig vil kjenne mestring og dermed tørre mer innen det å presentere.

Ved å lære teknikkene på kurset, vil du kjenne at du får mer og mer kontroll på situasjonen. Det kan være skremmende, men du kjenner tidlig i kurset at teknikkene hjelper deg. Hele tiden jobber vi sammen for å utvide din komfortsone, steg for steg. Når du kjenner at du får tak på teknikkene, tør du mer. Ved mange repetisjoner stiger din følelse av kontroll og dermed kjenner du selvsikkerheten komme mer og mer.

Teknikkene du lærer på kurset kan sammenlignes med en livbøye. Lærer du deg å bruke «livbøyen» under presentasjoner og fremføringer, kan du klare det utroligste! Gi deg selv en sjanse.

Uaktuelt å melde seg på kurs?

Tenker du at du foretrekker privatundervisning? Da har du mulighet til det, sjekk kursoversikten. Der finner du forslag til datoer, men ta kontakt om det ikke passer da. Trenger du coaching i forkant av et opplegg du skal delta på, evt. behov for generell trening og teknikkinnlæring, send en mail til siri@talehjelperen.no eller mob. 91189886

Presentasjonsteknikk
Bli kvitt taleskrekken: