fbpx

Knekk Taleskrekken – Privatundervisning

Ønsker du å knekke Taleskrekken, lære presentasjonsteknikk, men våger ikke eller ønsker ikke å delta på kurs med andre? Blir det for tøft?

Da har du mulighet til å melde deg på Privatundervisning hos Talehjelperen, se kursoversikt her. Finner du ikke kurs på din hjemplass, ta kontakt.

Talehjelperen Siri Skyttemyr

Talehjelperen, Siri Skyttemyr har kurset mennesker med taleskrekk siden 2005. Erfaringsmessig er det svært nyttig å trene med andre mennesker i kurssammenheng, få en følelse av å klare å prestere under press, med de rette teknikkene. Husk: de fleste deltagerne er like nervøse som deg. Det krever mot å melde seg frivillig på et kurs hvor du skal betale for å gjøre det verste du vet……Men, det er dette som har effekt. Det å utsette seg for ubehaget, gjøre det man frykter, men i «trygge» omgivelser, det gjør oss modigere.  Se referanser her.

For noen kjennes det likevel for utfordrende, selv om du vet at de andre er redde som deg. Derfor åpner Talehjelperen opp for å hjelpe deg som synes det er for skremmende. Dersom det kjennes FOR skummelt å melde seg på kurs, kan du starte med Privatundervisning, få en innføring på tomannshånd, om det kjennes lettere.  I løpet av 4 timer får du en innføring, lærer teknikkene og du får trene. Du blir filmet og du skal kjenne god fremgang i løpet av denne sesjonen.

Mengdetrening viktig

Når du har deltatt på Privatundervisning, har du i ettertiden mulighet for å delta på et ordinært kurs til «oppfølgingspris», dvs. 1500,-

Alle som tidligere har deltatt på et begynnerkurs kan melde seg på til oppfølging så mange ganger de ønsker. Her får du repetert teknikkene, du får gradvis eksponering igjen, mengdetrening og du blir filmet.

Det å få brukt alle sine kvaliteter er det mål for mange. Da er det trist om Taleskrekken hindrer deg. Altfor mange mangler muligheter for trygg eksponering. Kom på kurs eller opplegg hos Talehjelperen. Vi tilbyr også Bedriftsinterne kurs, ta kontakt. Se referanser her.

Kurs på Zoom for «vettskremte»

Talehjelperen får med jevne mellomrom mail og henvendelser fra fortvilte foreldre: «Min datter /sønn nekter å gå på skolen når hun/han skal ha fremføring.» Har man først kjent på frykten, har det lett for at den eskalerer: du blir redd for å bli redd.Din fremtid avhenger av å kunne fremføre eller presentere med større selvtillit. For mange er det bare enkle små knep, gode opplevelser og følelsen av at dette kan jobbes med – da kan du komme så langt du vil og få brukt dine ferdigheter. Ikke la Taleskrekken hindre deg i å bli den du ønsker å være eller ta den utdannelsen du har lyst til. Ikke velg studier etter «hvor kan jeg slippe å presentere?» Ta kontakt om du ønsker privatundervisning på nett, så ser vi hva vi kan få til…

Talehjelperens erfaring

Talehjelperens erfaring er at det å få fritak på skolen er å gjøre eleven en bjørnetjeneste. Nå i disse Koronatider er det enda færre muligheter for eksponering, og terskelen kan bli høyere. Hvorfor ikke benytte muligheten nå, når så mye er stengst ned, til å ta tak i taleskrekken. Talefrykt er som annen frykt, man må møte frykten i kontrollerte former. Ved å utsette seg for den, lære gode teknikker for kontroll, vil problemet raskt kunne overkommes, særlig gjelder dette ungdom, de tar det fort. Talehjelperen Siri Skyttemyr slet selv med Taleskrekk fra 2. året på videregående. En uforberedt presentasjon var det som skulle til, deretter var talefrykten et faktum. Å stå foran klassen (30 elever) å vite at «dette kan du ikke godt nok, her må du stå til du er ferdig» utløste en sterk angst for å presentere eller i det hele tatt være synlig. Denne frykten styrte Talehjelperens valg vedrørende utdannelse og jobb. Det styrte og påvirket  livet i ca. 20 år. Tilfeldigheter gjorde at jeg kom ut av min Taleskrekk. Nå har jeg kurset et  tusentalls mennesker i mer enn 17 år.

Høy terskel å melde seg på kurs

Mange synes at det er veldig skummelt å melde seg på et «Talekurs for vettskremte». Likevel er alle kjempelettet etter fullført kurs. Det var ikke så skummelt likevel, og du kjenner fort at du får til det du skal øve på. Det viktigste på kurset er å lære enkle teknikker som gjør at du kjenner kontrroll i ulike situasjoner som er «skumle». du skal komme ut etter kurset med mye mer selvtillit og tro på egne ferdigheter.

For mange er det uaktuelt å melde seg på et ordinært kurs. Talehjelperen har derfor lagt nå opp til flere muligheter for nettbasert undervisning for deg som sliter. Det blir mulig å få privatundervisning eller vi samler flere til et felles opplegg, sjekk her 

Opplegget på nett går over to ganger 2,5 time, med en ukes mellomrom. Da får du tid til å praktisere teknikkene du lærer på kurset. Det fine er at du ikke trenger publikum eller tilhørere for å trene teknikk, du gjør det på egenhånd. Du kan også få en oppgave til dag 2 som vi blir enige om hva du ønsker å trene på.

Ønsker du senere å bli med på et ordinært kurs, får du bli med til «oppfølgingspris» kr. 1500,- Da får du muligheten til å eksponere deg i en mindre gruppe.

Og lurer du på noe, er det bare å ringe meg (Siri) på tlf. 91189886

 

Hva med å knekke taleskrekken i 2019?

«Det er aldri for sent å bli den du kunne ha vært»  George Eliot (britisk forfatter).

Mange som sliter med taleskrekk føler at dette ikke passer inn i deres personlighet. «Jeg er utadvendt og sosial, ingen ville trodd meg om de visste om mine problemer, om all angst som kommer bare jeg skal presentere meg.». Nettopp derfor er det mange «talevettskremte» som blir spurt om å være toastmaster. De blir tilbudt jobber som innebærer presentasjoner og som også ønsker å ta videreutdanning. Men, skinnet bedrar. Frykten for å ta ordet blir en hemsko, et stort hinder for å få brukt det potensialet som ligger hos den enkelte. På kurs i Presentasjonsteknikk hos Talehjelperen er det ikke uvanlig å møte deltagere som forteller at denne frykten har påvirket mange valg. Valg av utdannelse til hvilken jobb man har søkt. Les om taleskrekk her.

«Hva gjør dere andre her på talekurs for vettskremte?»

Det er vanskelig for deltagerne å se hvorfor «de andre» er på kurset. Dere er jo så flinke! Ja, og det skyldes bl.a at når du får kontroll på kroppen via enkle teknikker, så ser det ut som om du også fikser dette til fulle. Mange synes også det å møte de andre deltagerne er oppløftende. At de andre som tilsynelatende ikke har problemer, er ressurssterke og dyktige, synes dette er vanskelig. Tidligere har mange kjent på at «alle de andre fikser det, det er bare jeg som synes dette er så vanskelig», det stemmer jo ikke.  Erfaringsutvekslingen er nyttig, man ser og lærer av hverandre. Men, det er den enkeltes utvikling kursleder har i fokus. Det å minne om at «du er der for din egen skyld, for din utvikling, ikke for å sammenlignes med de andre».

Er 2019 det året du skal tørre å bli den du ønsker?

Gi deg selv sjansen i julegave, knekk taleskrekken,  få kr. 500,- i rabatt ved påmelding før vi skriver 2019.

Se kursoversikt her.