Snakke i forsamlinger? Mange svetter ved tanken

Taleskrekk

Snakke i forsamlinger? Mange svetter ved tanken

Å snakke i forsamlinger eller holde foredrag – svetter du ved tanken?

Du trenger ikke å ha det slik, sier kursleder Siri Skyttemyr i Talehjelperen.  Hun har holdt “Talekurs for vettskremte” i mer enn 12 år.  Noen mennesker blir alltid syke før store anledninger. Problemet fører til at mange mister sine ambisjoner, de orker ikke å utsette seg for all angsten som er forbundet med å tale eller holde fremlegg. Ofte er det de mest ambisiøse, de dyktigste som sliter mest med prestasjonsangsten. Jobb mot å bli den du kan være, bruk evnene dine og gjør noe med talefrykten din og lær gode kommunikasjonsferdigheter.

Snu angst til positiv energi

På  “Talekurs for vettskremte” kommer deltagere som over tid har kjent at taleskrekken hemmer dem i å bruke seg selv på den måten de ønsker. Det kan være studenter som lar taleangsten styre valgene for veien videre, det er mennesker ofte i gode jobber som sier at kravet om å presentere ødelegger livskvaliteten. Noen har sagt opp en god jobb, andre sier de vurderer å slutte i jobben for å slippe all angsten. Andre deltagere ønsker bare så inderlig å holde en konfirmasjonstale eller en bryllupstale. Det å se den endringen som skjer med deltagerne fra start til slutt i kurset, er spennende. Vi tilnærmer oss gradvis, kjenner mestring av teknikk og hever listen etter hvert.

Snakke i forsamlinger – Mestring gir selvtillit

Mailene som ofte kommer i ettertid gjør kursleder ydmyk. Det å kunne bidra til at deltagerne endelig får brukt sitt potensiale, får blomstre og utvikle seg som de fortjener, ja det er stort. Du kan lese utdrag under fanen “Referanser” på Talehjelperen.no

Ikke frykt angsten

Husk at : å være modig er å være vettskremt men likevel gjøre det du frykter”. På Talekurs for vettskremte lærer du teknikker som gir deg kontroll for å mestre å ta ordet i forsamlinger. Her får du også viktig og gradvis eksponering. Ved å utsette deg for dette i “kontrollerte former”, kan du lære å ta knekken på taleskrekken.