taleteknikk Tag

Har du tenkt på at du selv kanskje er din største kritiker?

Angsten for å ta ordet i forsamlinger er en av våre hyppigste fobier. Det sies at på en liste over folks frykt kommer angsten for å dø på 7.plass mens angsten for å ta ordet kommer på 1. plass. God presentasjonsteknikk kan gi deg kontroll.

Hvor hadde du vært i dag om du ikke var redd for noe?

Vi er ofte redde for å dumme oss ut, gjøre feil. Problemet er at vi er redde for å ikke strekke til. Men den som dømmer deg mest, er kanskje deg selv?

Vær bevisst din indre dialog. Er den overveiende positiv, eller er den negativ? Vær snill med deg selv, bruk de mulighetene du har, og husk: Vi lever kun en gang. Så hvor hadde du vært i dag uten noen frykter?

Mange hindres i å bruke seg selv til fulle, grunnet angsten for å ta ordet i forsamlinger.

 

 

Presentasjonsteknikk for å finne roen

På “Talekurs for vettskremte” lærer du teknikker for å få kontakt og kontroll med kropp og sinn i stressende situasjoner. Når teknikkene er på plass, er det tid for å utvide komfortsonen, leve livet rikere, bruke mer av deg selv!

Hvordan være på topp når det gjelder?

Hvor ofte har du hatt følelsen av å ikke være på topp når det gjelder? Du har kanskje ønsket å kunne gå tilbake og få en ny sjanse, enten i jobbintervju, ved muntlig eksamen eller du har holdt en presentasjon. For mange er det nervøsiteten som ødelegger, deler av hjernen din går i høygir, tar en fullstendig konsekvensanalyse: Hva skjer hvis jeg ikke klarer dette? Ser de andre hvor usikker jeg er, hvor nervøs jeg er ? Da mister du fokus på oppgaven, du mister konsentrasjonen og du kommer inn i en negativ og ødeleggende spiral og du mister selvtillit.

Talekurs for vettskremte

Talehjelperen har kurset mennesker i mer enn 12 år. Et tusentalls mennesker har funnet veien ut av taleskrekken og klart å endre negative tankemønstre ved hjelp av trening og gode teknikker. Sjekk kursoversikten https://www.talehjelperen.no/talekurs-for-vettskremte/ og se om dette kan være noe for deg.

 

Jobben sto i fare da sjefen fikk taleangst

«Taleangst kunne ha kostet meg jobben. Jeg jobbet som lærer ved en høgskole og senere i statsforvaltningen på et relativt høyt nivå. Samtidig satt jeg i internasjonale fora hvor det ikke var sjeldent jeg måtte opp på podiet og holde innlegg på engelsk om sammensatte tema. Gjerne i flere timer. Jeg storkoste meg og jeg var verdens tryggeste da jeg var i manesjen. Jeg nøt hvert et øyeblikk og fikk såkalte kick av å briljere med fagkunnskapene mine. Publikum kunne være alt fra elever på videregående skole, direktører, professorer til statsråder. Jeg brydde meg ikke hvem jeg hadde foran meg, jeg bare nøt situasjonen. Så en dag. Under et foredrag for ca. 300 tilhørere fikk jeg plutselig jernteppe. Jeg kunne se og høre meg selv utenfra. Jeg lurte på hva i all verden som skjedde, mens tilhørerne ventet på at jeg skulle fortsette. Den berømte nåla som falt i gulvet på bakerste rad var overdøvende. Jeg fortsatte etter noen sekunder og jeg vet at ingen merket dette kaoset som jeg selv opplevde. 

 Skrekken kom snikende – taleangst var et faktum

Taleangst er vondt og det kom snikende. Det ble verre og verre til jeg tilslutt ikke maktet å stå der oppe lenger. Jeg delegerte alle mine foredrag til andre rundt meg. Jeg la planer for å unngå å komme i situasjoner hvor jeg måtte ta ordet. Det gikk på selvtilliten løs og mitt mentale fokus var stort sett hvordan å unngå å ta ordet. Ingen, ingen i hele verden ville trodd meg om jeg fortalte hva jeg gikk rundt og var redd for. Jeg oppleves jo som både utadvendt, kontaktsøkende og oppriktig glad i sosiale settinger, med unntak av det som innebefatter å ta ordet i forsamlinger. I flere år jobbet jeg med unnvikelsesteknikker, og jeg ble svært god på det. Men, det var forferdelig slitsomt og jeg hadde det slik i 2 år Jeg kunne ikke fortsette slik med taleangst, jeg måtte endre på dette, jeg ville tilbake der jeg var. Trygg i manesjen. Løsningen for meg ble kurset hos Talehjelperen. Takk Siri.”

Taleteknikk og fortellerglede er viktige ferdigheter

Ønsker du å lære taleteknikk og kjenne på fortellerglede? Mange ønsker de kunne kunsten, men blir nervøse
bare av tanken på å skulle holde en tale eller et foredrag? Talehjelperen kan tilby deg hjelp og kurs i taleteknikk. Vi fokuserer på følelsen av angst, teknikker for å få kontroll over nervøsiteten, kroppsspråk, fortellerglede og selvfølgelig taleteknikk.

En god taleteknikk og fortellerglede er viktig for å få fram det budskapet man ønsker, og er derfor essensielt om du er i en jobb hvor taler og foredrag er hverdagslig. I våre kurs benytter vi oss av praktisk trening i fellesskap og eksponeringsterapi, hvor du øver deg på å holde taler i små grupper. Her lærer du å bruke en mal for god presentasjonsoppbygging. Lær hvordan få frem hovedbudskap og hvordan få tilhørerne til å følge din røde tråd fra start til slutt. Med et godt manus blir du tryggere i situasjonen. Det å komme raskt i gang med forberedelser og deretter trene på et bra manus, kan med litt øvelse føre til at du kan klare å se frem til neste presentasjon med glede.

Målsetting for kurs i taleteknikk

Vårt mål med kurset er at du skal kunne holde en tale uten at angsten knuger i magen. Vi vil gi deg følelsen av at det er du som har kontrollen. Er du en taler med god taleteknikk vil det også engasjere publikum mer, så alle får mer ut av din tale eller ditt foredrag. Våre kurs passer for alle mennesker uansett alder, vi har tidligere hatt deltakere fra 15 – 82 år.

Talehjelperen holder flest åpne kurs, hvor du kan melde deg på som enkeltperson, men vi tilbyr også bedriftsinterne kurs i taleteknikk.

Kjenner du at du ønsker å få god taleteknikk og fortellerglede, kontakt oss gjerne, vi svarer med glede på de spørsmål du måtte ha.