Ungdom med Taleskrekk? Kurs for deg

Ungdom med Taleskrekk? Kurs for deg

Kurs for ungdom mellom 15-19 år

Talehjelperen får med jevne mellomrom mail og henvendelser fra fortvilte foreldre: «Min datter (eller min sønn) nekter å gå på skolen når hun/han skal ha fremføring.» Har man først kjent på frykten, har det lett for at den eskalerer: du blir redd for å bli redd. Kom deg på kurs, knekk taleskrekken.

Talehjelperens erfaring

Talehjelperens erfaring er at det å få fritak på skolen er å gjøre eleven en bjørnetjeneste. Talefrykt er som annen frykt, man må møte frykten i kontrollerte former. Ved å utsette seg for den, lære gode teknikker for kontroll, vil problemet raskt kunne overkommes, særlig gjelder dette ungdom, de tar det fort. Talehjelperen Siri Skyttemyr slet selv med Taleskrekk fra 2. året på videregående. En uforberedt presentasjon var det som skulle til for meg. Å stå foran klassen (30 elever) å vite at «dette kan du ikke godt nok, her må du stå til du er ferdig» utløste en sterk angst for å presentere eller i det hele tatt være synlig. Denne frykten styrte mine valg vedrørende utdannelse og jobb. Det styrte og påvirket mitt liv i ca. 20 år. Tilfeldigheter gjorde at jeg kom ut av min Taleskrekk. Nå har jeg kurset et  tusentalls mennesker i ca.15 år.

Høy terskel å melde seg på kurs

Mange synes at det er veldig skummelt å melde seg på et «Talekurs for vettskremte». Likevel er alle kjempelettet etter fullført kurs. Det var ikke så skummelt likevel, og du kjenner fort at du får til det du skal øve på. Det viktigste på kurset er å lære enkle teknikker som gjør at du kjenner kontroll i situasjonen. Er det 5-6 stk på kurs, så deler vi gruppa i to, trener i to rom, og kommer sammen etterpå. Dette gjør at alle får mange runder, enkle oppgaver og vi hever listen litt etter litt. Mestringsfølelsen kommer fort, og du skal komme ut etter kurset med mye mer selvtillit og tro på egne ferdigheter.

Nå er det satt opp et eget kursopplegg for ungdom mellom 15-19 år i Oslo, sjekk her

Og lurer du på noe, er det bare å ringe meg (Siri) på tlf. 91189886

 Pin It on Pinterest