Ungdom med Taleskrekk? NÅ: ZOOM -nettkurs

Ungdom med Taleskrekk? NÅ: ZOOM -nettkurs

Kurs på Zoom for “vettskremte”

Talehjelperen får med jevne mellomrom mail og henvendelser fra fortvilte foreldre: “Min datter /sønn nekter å gå på skolen når hun/han skal ha fremføring.” Har man først kjent på frykten, har det lett for at den eskalerer: du blir redd for å bli redd.Din fremtid avhenger av å kunne fremføre eller presentere med større selvtillit. For mange er det bare enkle små knep, gode opplevelser og følelsen av at dette kan jobbes med – da kan du komme så langt du vil og få brukt dine ferdigheter. Ikke la Taleskrekken hindre deg i å bli den du ønsker å være eller ta den utdannelsen du har lyst til. Ikke velg studier etter “hvor kan jeg slippe å presentere?” Ta kontakt om du ønsker privatundervisning på nett, så ser vi hva vi kan få til…

Talehjelperens erfaring

Talehjelperens erfaring er at det å få fritak på skolen er å gjøre eleven en bjørnetjeneste. Nå i disse Koronatider er det enda færre muligheter for eksponering, og terskelen kan bli høyere. Hvorfor ikke benytte muligheten nå, når så mye er stengst ned, til å ta tak i taleskrekken. Talefrykt er som annen frykt, man må møte frykten i kontrollerte former. Ved å utsette seg for den, lære gode teknikker for kontroll, vil problemet raskt kunne overkommes, særlig gjelder dette ungdom, de tar det fort. Talehjelperen Siri Skyttemyr slet selv med Taleskrekk fra 2. året på videregående. En uforberedt presentasjon var det som skulle til, deretter var talefrykten et faktum. Å stå foran klassen (30 elever) å vite at “dette kan du ikke godt nok, her må du stå til du er ferdig” utløste en sterk angst for å presentere eller i det hele tatt være synlig. Denne frykten styrte Talehjelperens valg vedrørende utdannelse og jobb. Det styrte og påvirket  livet i ca. 20 år. Tilfeldigheter gjorde at jeg kom ut av min Taleskrekk. Nå har jeg kurset et  tusentalls mennesker i mer enn 17 år.

Høy terskel å melde seg på kurs

Mange synes at det er veldig skummelt å melde seg på et “Talekurs for vettskremte”. Likevel er alle kjempelettet etter fullført kurs. Det var ikke så skummelt likevel, og du kjenner fort at du får til det du skal øve på. Det viktigste på kurset er å lære enkle teknikker som gjør at du kjenner kontrroll i ulike situasjoner som er “skumle”. du skal komme ut etter kurset med mye mer selvtillit og tro på egne ferdigheter.

For mange er det uaktuelt å melde seg på et ordinært kurs. Talehjelperen har derfor lagt nå opp til flere muligheter for nettbasert undervisning for deg som sliter. Det blir mulig å få privatundervisning eller vi samler flere til et felles opplegg, sjekk her 

Opplegget på nett går over to ganger 2,5 time, med en ukes mellomrom. Da får du tid til å praktisere teknikkene du lærer på kurset. Det fine er at du ikke trenger publikum eller tilhørere for å trene teknikk, du gjør det på egenhånd. Du kan også få en oppgave til dag 2 som vi blir enige om hva du ønsker å trene på.

Ønsker du senere å bli med på et ordinært kurs, får du bli med til “oppfølgingspris” kr. 1500,- Da får du muligheten til å eksponere deg i en mindre gruppe.

Og lurer du på noe, er det bare å ringe meg (Siri) på tlf. 91189886