fortllerglede Tag

Får du hjertebank og en hals som snører seg…

Skal du prestere, enten det er muntlig eksamen, fremlegg eller du skal holde en tale eller en presentasjon, er det viktig å ha en hjerne som virker.
Det sies at hjernen er en vidunderlig ting: den starter å virke når man blir født…og den stopper ikke før du reiser deg for å holde en tale.

Med selvhjelpsboken “Vettskremt -Ta knekken på taleskrekken” kan du lære enkle teknikker som minsker ubehaget når det gjelder som mest. I boken lærer du å ta enkle grep for å få kontroll i ulike settinger som krever deg på ditt beste. Uansett hvor gode ferdigheter du har, hjelper det lite dersom frykten din slår inn når det er viktig å prestere. Mange har opplevd det marerittet å ikke klare å fullføre eksamen pga. nervøsitet. Eller du har unnlatt å ta utfordringer av frykt for mislykkes. Du vet at du har kunnskapen og ferdighetene inne, men du får ikke vist hva du kan. Boken kan kanskje også få deg til å tørre mer.

Bokanmeldelse fra en tidligere kursdeltager:

«Jeg er kommet godt over halvveis og jeg må si du skriver godt, lettfattelig og ikke minst- motiverende:) Det jeg vil takke deg aller mest for er selvfølgelig for alle de menneskene du har hjulpet til å få en bedre hverdag, og for enkelte, faktisk et bedre liv. Selv har jeg vunnet mange ganger etter kursene dine og teknikkinnlæringene. Ja, det ER faktisk mulig å komme videre med noe som virket umulig. Boken er god å ha. Spesielt for de som har gjennomført kurset, hørt dine ord og praktisert hva som beskrives i boka. Jeg er sikker på den også er til stor nytte for de som enda ikke har tatt skrittet og meldt seg på kurs. Sånn sett tenker jeg boken også kan fungere som det som skal til for å melde seg på. Boken står også trygt alene slik den er skrevet med eksempler fra andre mennesker, teknikker og øvelser. Jeg har i alle «fall reklamert for deg i fortrolige samtaler mange ganger.”   Martin 38 år, kommunikasjonsrådgiver

 

 

Taleteknikk og fortellerglede er viktige ferdigheter

Ønsker du å lære taleteknikk og kjenne på fortellerglede? Mange ønsker de kunne kunsten, men blir nervøse
bare av tanken på å skulle holde en tale eller et foredrag? Talehjelperen kan tilby deg hjelp og kurs i taleteknikk. Vi fokuserer på følelsen av angst, teknikker for å få kontroll over nervøsiteten, kroppsspråk, fortellerglede og selvfølgelig taleteknikk.

En god taleteknikk og fortellerglede er viktig for å få fram det budskapet man ønsker, og er derfor essensielt om du er i en jobb hvor taler og foredrag er hverdagslig. I våre kurs benytter vi oss av praktisk trening i fellesskap og eksponeringsterapi, hvor du øver deg på å holde taler i små grupper. Her lærer du å bruke en mal for god presentasjonsoppbygging. Lær hvordan få frem hovedbudskap og hvordan få tilhørerne til å følge din røde tråd fra start til slutt. Med et godt manus blir du tryggere i situasjonen. Det å komme raskt i gang med forberedelser og deretter trene på et bra manus, kan med litt øvelse føre til at du kan klare å se frem til neste presentasjon med glede.

Målsetting for kurs i taleteknikk

Vårt mål med kurset er at du skal kunne holde en tale uten at angsten knuger i magen. Vi vil gi deg følelsen av at det er du som har kontrollen. Er du en taler med god taleteknikk vil det også engasjere publikum mer, så alle får mer ut av din tale eller ditt foredrag. Våre kurs passer for alle mennesker uansett alder, vi har tidligere hatt deltakere fra 15 – 82 år.

Talehjelperen holder flest åpne kurs, hvor du kan melde deg på som enkeltperson, men vi tilbyr også bedriftsinterne kurs i taleteknikk.

Kjenner du at du ønsker å få god taleteknikk og fortellerglede, kontakt oss gjerne, vi svarer med glede på de spørsmål du måtte ha.