Bli en god taler med gradvis eksponering

Bli en god taler med gradvis eksponering

Mye av «hemmeligheten» i at vi lykkes med dette kurset, er den gradvise eksponeringen etter innlæring av teknikk. Når du skal holde en presentasjon eller for eksempel en bryllupstale, er det viktig for deg å vite at du har noe som hjelper deg om nervene skulle slå til i kjent stil. Mange kjenner vel til rådet “hopp uti det”. Talehjelperens erfaring er at dette ikke er noen løsning. Det er viktig å lære teknikker og gradvis bli eksponert foran en relativt trygg gruppe.

Viktig å kjenne på frykten for å bli en god taler

Ved å ta i bruk teknikkene du har lært, kan du raskt ta deg inn igjen. Men, dette må prøves i mest mulig relevante omgivelser. Nettopp derfor er det viktig at du kjenner på frykten på kurs. Da får du prøvd ut teknikkene, du kjenner at du kan få kontakt med deg selv underveis, og du klarer å hente deg inn. Du unngår med andre ord at frykten eskalerer, som ofte mange har kjent på innen de kommer på kurs. Ved å bli eksponert i liten gruppe, deretter for hele gruppen, gjør at du får mye trening i «trygge» omgivelser. Eksponeringstrening er viktig, det er slik jeg ser det, eneste måten å overkomme taleskrekken på.

På kurset skal du lære å fremstå troverdig, entusiastisk, overbevisende, engasjert, komfortabel, trygg og med selvsikkerhet. Når teknikkinnlæringen er på plass, er det lettere å komme dit du ønsker. Du kan faktisk komme dit at du en dag gleder deg til å holde en tale eller presentasjon.

Hvis du vet at det kommer en begivenhet hvor du skal tale, tren, tren og tren på det du skal gjøre. Stå stødig på føttene, rak rygg og “fake it untill you make it”, det er gode råd om du ikke rekker å komme deg på kurs før bryllupet eller konfirmasjonstalen skal holdes.