Hvem deltar på Talekurs for vettskremte?

Hvem deltar på Talekurs for vettskremte?

Er du en som er redd for å ta ordet?

Talekurs for vettskremte er et kurs i presentasjonsteknikk. Hit kommer kvinner og menn i alle aldre, men gjennomsnittsalder er nok rundt 30-40 år. Deltagerne har vært i alderen 14- 84 år! Nær sagt alle yrkesgrupper har vært representert, prester, rørleggere, elektrikere, studenter, ungdomsskoleelever, leger, lærere, kommunikasjonsrådgivere, det spiller ingen rolle for resultatene. Noen har null erfaring, andre har mye, det er heller ikke viktig.

Deltakerne har mye felles: Angsten for å ta ordet i forsamlinger fører til dårligere livskvalitet. Frykten styrer ofte valgene de tar, de avstår kanskje fra å søke jobber de ønsker og de unnlater i blant å ta videreutdanning. Det å stadig prøve å unngå å havne i situasjoner hvor de må være synlige og ta ordet, har alle kjent på.

Felles for mange av de som melder seg på kurset, er også at flere har tenkt i årevis på å komme på kurset, men de har ikke turt. Når de kommer, hevder flere at det å tørre å melde seg på, og stille på kurset, er noe av det de er mest stolt av.

Talekurs for vettskremte, kurs i presentasjonsteknikk

Når du sliter med taleangst, føles det som “alle andre takler dette så bra”, bare ikke jeg. Selv kjenner jeg meg så godt igjen i disse utsagnene. Tilsynelatende er dette noe “alle” takler, du føler det veldig ensom med problemet, det føles også som om det er tabubelagt. Det er lettere for mange å innrømme at de har flyskrekk eller edderkoppfobi. Men taleskrekk, det er vanskelig.

At man kjenner taleskrekk, er ikke så underlig. Synlighet er det som gjelder i dag, du må ofte være synlig for å vise hva du kan. Angsten for å ikke holde mål, angsten for å “tape ansikt” er vond. “Hva tenker de om meg? Ser de at jeg er nervøs?” Kjenner du igjen disse tankene, kom deg på kurs!

På kurset har alle samme mål: Lære gode teknikker for kontroll, trene i trygge rammer og dermed utvide komfortsonen. Det er det eneste botemiddel mot taleskrekk.