Gruer du før presentasjoner?

Gruer du før presentasjoner?

Det å være nervøs er helt naturlig, men når nervøsiteten ødelegger livskvalitet, da er det på tide å gjøre noe.

Mange kursdeltagere har faktisk stått på scenen tidligere og likt det. Andre har alltid vært sjenerte.

Alle kan rammes av sceneskrekk eller taleskrekk. Det kan komme som “lyn fra klar himmel”

For mange som sliter med taleangst, blir løsningen å prøve å finne smutthull. Skoleelever opplever en dårlig skolehverdag, det kan påvirke utdannings- og/eller yrkesvalg. I mange yrker er “gode kommunikasjonsferdigheter ” en forutsetning og står i stillingsbeskrivelsen. Det gjør at mange legger lokk på egen kompetanse, de søker ikke jobben. Husk: Presentasjonsteknikk kan læres, men her er det mest fokus på hvordan bli kvitt nervøsitet, sidegevinstene er troverdighet, komfort, trygghet, energi og entusiasme,

Øvelse gjør mester

Det er utrolig å se hva som skjer på kurset som går over to dager. Ved å lære teknikkene og få mange og enkle øvelser, kommer raskt følelsen av mestring. Da tør den enkelte å gå utenfor komfortsonen og da skjer magien!

En kjent organisasjonspsykolog har uttalt følgende: ” Det aller viktigste botemidlet mot angst er å utsette seg for angsten Gjør du ikke det, vil angsten eller redselen for angsten styre deg i stedet for at du styrer den.” På “Talekurs for vettskremte” lærer du gode teknikker for å styre energien din. Du skal få teknikker som hjelper deg å kanalisere den ekstra energien som jo nervøsitet er. Energien skal styres slik at du får den til å jobbe med deg, ikke mot deg. Du vil lære å holde hodet kaldt, bli rolig slik at du kan få formidlet på den måten du ønsker å formidle. På kurset er oppgavene så enkle at alle får til noe. Her er det ingen konkurranse, alle kommer med samme hensikt, nemlig bli trygg i å formidle, og alle heier på hverandre. Det spiller ingen rolle hvor lite eller mye du har presentert før. Sjekk tid og sted for kurs her