Trondheim Tag

Hva med å kurere angsten for å ta ordet – på en helg?

Nå har du muligheten for å et helgekurs “Knekk taleskrekken” i Oslo, se dato her.

Mange mennesker sier de har dårligere livskvalitet grunnet angsten for å snakke i forsamlinger. Noen hevder de unnlater å søke jobber de er kvalifisert for eller de unnlater å ta videreutdanning. Det store “spøkelse” er taleskrekk, angst for å måtte presentere seg eller et budskap foran en gruppe mennesker. Antall mennesker er for mange lite viktig, det kan være alt fra 2-3 mennesker til 10 og flere. Bare det å vite at “nå er det snart min tur” får hjertet til å galoppere og halsen snører seg.

Det er tabubelagt å ha angst for å presentere

Mange som sliter med denne frykten sier at de kjenner seg alene med problemet. Hadde de visst at så enkle teknikker som de lærer på kurs kan være så nyttig, ja da hadde de kommet tidligere. På kurset vektlegger vi små steg og gode opplevelser av mestring. Alle får til dette, og du velger også mye selv hvor du vil legge listen.

Ønsker du å slippe å grue deg?

Det å ta tak i problemet nå først som sist, er første steg på veien. Hvorfor utsette? Ikke nøy deg med å gjøre noe halvveis, ta fart og tenk: “Nå gidder jeg ikke å ha det sånn lengre”. Det er viktig å knekke taleskrekken, på den måten får du lettere blomstre, du tør å bruke mer av deg selv. Bruk energien der den kommer til nytte, i stedet for å bruke den på å unngå ting eller bruke tid og energi på å grue deg.

Ta tak i dag – ta grep, teknikkene du lærer på kurset er nyttige i mange sammenhenger. Det handler om å prestere på ditt beste enten det gjelder jobbintervju, eksamen, fremlegg, presentasjoner, holde tale eller du skal presentere deg.