Er du ute av trening i å presentere?

Er du ute av trening i å presentere?

Ble det for mye Zoom og Teams?

Mange kjenner på stor usikkerhet når de nå står overfor presentasjoner eller foredrag i små og store forsamlinger. Det har vært mye Zoom-møter og Teams for mange av oss. Du er kanskje litt ute av trening? Kjenner du litt på Taleskrekk i den forbindelse? Kjenner du at du er litt usikker på om nervene holder seg i sjakk under foredrag eller en presentasjon? Hvis du tidligere har hatt en dårlig opplevelse, har du lett for å kjenne på usikkerheten, få angst for angsten. Det å miste kontroll når man står foran en gruppe mennesker og presenterer, er noe de fleste frykter. Det å tape ansikt vil vi helst ikke kjenne på. Vi blir redd for at noen skal se at vi blir nervøse. i de verste tilfellene har du kanskje kjent at du får blackout, du blir skjelven, snakker for fort, husker ikke hva du skal si eller hva du har sagt. Mange vegrer seg for å påta seg oppgaver og jobber som innebærer presentasjon, eller de vurderer å si opp jobben sin. Ikke fortvil, det er håp! Sist uke holdt Talehjelperen to kurs i Oslo. En av deltagerne (en overlege) uttalte følgende: “Jeg må innrømme at jeg var skeptisk. Det kan vel ikke være mulig å kurere taleskrekk på to dager?! Men jeg må si jeg er imponert.! Jeg kjenner på mestringen, og jeg ser jo også hva de andre deltagerne får til nå, i forhold til hvordan det var første dagen.”

Gode teknikker og eksponeringstrening

Talehjelperen, Siri Skyttemyr har mer enn 15 års erfaring med å kurse mennesker med Taleskrekk. Kurset har jeg valgt å kalle “Talekurs for vettskremte” , nettopp for å få

de menneskene på kurs som synes dette er vanskelig. Veldig mange av deltagerne ser på seg selv som utadvendte og sosiale, men sier “noe skjer når jeg må opp foran en forsamling”. Med gode teknikker og gradvis eksponering i trygge rammer har Talehjelperen kurset mennesker i alle yrker og i alle aldre.

På kurs kommer mennesker som også har gått til psykolog og fått råd om å bytte jobb, for å unngå presentasjoner! Det mener Talehjelperen blir helt feil! Om du trives i jobben din, men synes at presentasjoner krever altfor mye energi og mye nervøsitet, så er det viktig å gi dette en sjanse, kom deg på kurs! Du skal kanskje bare over en terskel, lære de gode teknikkene, prøve det ut i trygge omgivelser. Du vil raskt kjenne at du mestrer situasjonen, mer og mer for hver eksponering. Det å gå ut av komfortsonen, møte frykten, det er den sikreste veien til å kvitte seg med skrekken.

Finner du smutthull for å unngå å presentere?

Om du kjenner at taleskrekk hindrer deg i karrieren, at du velger bort utfordringer og jobber du ønsker, så kan du gjøre noe med det. Kanskje du skal gifte deg? Ikke la nervøsitet ødelegge dagen og kanskje en lang tid i forveien. Les alle referansene og deltagererfaringene på www.talehjelperen.no

Meld deg gjerne på kurs, se her for dato og sted https://www.talehjelperen.no/talekurs-for-vettskremte/