Hvor stor er din frykt for å ta ordet?

Hvor stor er din frykt for å ta ordet?

På en skal fra 1 til 10 -frykt for å ta ordet

Angsten for å ta ordet er en svært vanlig fobi. Talehjelperen har kurset mennesker med Taleskrekk i mer enn 15 år, deltagere fra alle yrkesgrupper og i alle aldre. Noen svært sosiale, andre sjenerte, men fellestrekk er at deltagerne ofte sier de har et angstnivå på 8-10 når de må ta ordet i forsamlinger, les om taleskrekk her.

Det er normalt å være nervøs

Ja, det er normalt å være nervøs i forkant av en presentasjon. Men det er forskjell på nervøsitet. Den varme angsten vil jeg si ligger på nivået 5-7, da kjenner mange seg tent, lett nervøs og giret, skjerpet. Men, når angstnivået er på 8-10, da blir det ødeleggende. Hjertet hamrer vilt, pusten er kort og grunn, mange skjelver i stemmen, skjelver i bena og svetter. Andre sliter i tillegg med rødming og rykninger i ansiktet. “Tenk hvis de ser at jeg er så redd”, det er flaut, pinlig og dette fokuset gjør at angsten blir forsterket. Mange kjenner på det å være redd for å bli redd. Sjekk vårens kursoversikt her.

Feil bruk av energi

Det koster mye energi å  bli så redd for å presentere eller ta ordet. For mange fører dette til dårligere livskvalitet, flere ønsker å bytte jobb eller unngår å ta jobber hvor de må presentere. Det er trist at så mye energi brukes unødvendig. Energi som kunne vært brukt til forberedelser, frembringe entusiasme og fokus på “hvordan få frem budskapet best mulig”.

Bli kvitt taleskrekken

Da Talehjelperen startet med “Talekurs for vettskremte” var tanken at det var vanskelig å få de menneskene som trengte det mest til å komme på kurs.  Har du en fobi er den beste måten å overkomme den på – oppsøke frykten og eksponere seg i kontrollerte og trygge former. På “Talekurs for vettskremte” er alle i samme båt, alle kommer for å lære gode teknikker som skal få deg til å prestere som best, når det gjelder!

Det mest matnyttige kurset jeg har deltatt på

En ingeniør som deltok på kurs i Trondheim sa følgende: “Av alle de kursene jeg har tatt i mitt liv, er dette er det mest matnyttige kurset jeg har deltatt på, utenom førerprøven! ” Sjekk kurs, tid, sted og pris her