Fikk en ny start med “Talekurs for vettskremte”

Fikk en ny start med “Talekurs for vettskremte”

Hva jeg fikk ut av “Talekurs for vettskremte”

Hei!
Tusen hjertelig takk for et godt kurs! Dagen etter kurs skrev jeg tale til en venninne som ble 40 år og jeg holdt den forrige lørdag.  Hun ble veldig rørt. Ville aldri gjort det før kurset? Så god følelse å kunne glede andre på den måten!I dag har jeg fått praktisert ganger to, med presentasjon av meg selv foran 45 medarbeidere i kommunen og deretter en kort oppsummering av en konferanse foran 40 kollegaer. Jeg kjente ikke på det vanlige kroppslige stresset og indre uroen i dag, selv om jeg var minimalt forberedt. Var egentlig ganske avslappet og det er enormt stor framgang allerede der. Nå er det bare å hive seg ut i det og la det stå til?

Så igjen takk for hjelpen! Du gjør en viktig forskjell som blir verdsatt. Ville bare gi en tilbakemelding om det?

Hilsen Torill, psykiatrisk sykepleier

Presentasjonsteknikken sitter nå- jeg har fått en bedre hverdag

“Hei Siri,

Da begynner det å nærme seg snart to år siden jeg var på kurs hos deg i Trondheim. Jeg sendte deg en mail i fjor høst etter at jeg var toastmaster i min brors bryllup, og takket deg for all veiledning også da. Men jeg hadde lyst å sende deg en ny mail.

En av tingene som var viktig for meg med kurset, var at jeg ønsket å lære meg teknikker som gjorde at jeg ble flinkere til å slutte å begrense meg selv på arbeidsplassen med tanke på å stå foran større forsamlinger. Der har jeg vært åpen til arbeidsgiver tidligere om min «taleskrekk», og blitt møtt med stor forståelse fra mine sjefer.

Status

Nå er status at jeg holder intervju med ulike personer på våre konferanser, hvor antall deltagere varierer alt fra 30-40 stykker, til nærmere 150-200 tilhørere. Jeg er alltid spent i forkant, men takket være teknikkene jeg lærte i fjor, har jeg en helt annen kontroll på spenningen enn før, som er nyttige å bruke hver eneste gang.

Jeg holdt tale i min bestevenns bryllup for et par uker siden, og var ganske spent i forkant om hvordan det kom til å gå. Jeg forberedte meg svært godt, både i forkant med tanke på innholdet, men også på pusteteknikkene, ståteknikkene og tankegangen rett før. Det gikk helt utmerket, og jeg opplevde faktisk glede av å holde tale, det var kanongøy! Tilbakemeldingene i etterkant var også gode fra gjestene.

Viktig lærdom

En annen lærdom jeg har tatt fra kurset: Det er lov å si nei om man blir utfordret til noe man ikke er komfortabel med. Da tenker jeg særlig på når arbeidsgiveren min spør meg i siste liten (gjerne rett før) om jeg kan si noen ord til en større forsamling. Jeg vet at en dårlig opplevelse fort kan sette begrensninger i fortsettelsen, og ønsker derfor ikke å eksponere meg unødig for situasjoner hvor jeg ikke har hatt muligheten til å forberede meg. I slike tilfeller er jeg åpen med arbeidsgiver at jeg ikke sier nei på trass, men at et nøkkelpunkt for meg er gode forberedelser. Det respekterer arbeidsgiveren min, og har gjort at jeg har sluppet å bli utsatt for «tvangssituasjoner».

Så tusen takk for å gi meg denne tryggheten! Det har også gjort meg tryggere som person på generelt grunnlag.

Vi snakkes!”

Er det din tur nå til å ta steget videre? Se kursdatoer, sted og pris her