Redd for å “tape ansikt” ved presentasjoner ?

Redd for å “tape ansikt” ved presentasjoner ?

Treningsarena for presentasjoner

De fleste mennesker har liten eller ingen opplæring i å presentere. Det finnes få arenaer hvor du kan “teste deg ut” og hvor fallhøyden er liten. Talehjelperen er en slik arena. Se kursdatoer her.

På Talekurs for vettskremte kommer mange som har hatt dårlige opplevelser eller som vegrer seg for å presentere. Det finnes få arenaer der du kan lære god presentasjonsteknikk, få en gradvis tilvenning og kjenne at du mestrer situasjonen.  Med mestring i situasjonen er det lettere å tørre gå utenfor komfortsonen. Det å kjenne at det er mulig å bli mer komfortabel, få til tilstedeværelse under press, det gjør at man raskt tør å ta lange steg videre på feltet.

Kan taleskrekk kureres på to dager?

Det er forståelig når mange er skeptiske til at taleskrekk kan kureres så raskt. For mange mennesker er denne spesielle frykten noe de har levd med i mange år. Likevel, med de enkle teknikkene og mange repetisjoner, klarer vi å endre vårt tanke- og handlingsmønster på kort tid. Det må likevel presiseres viktigheten av å fortsette treningen på egenhånd etter endt kurs. For at nye tanke- og handlingsmønstre skal feste seg og bli varige, må det repetisjoner til. Bare husk da du lærte å sykle eller du skulle lære å kjøre bil. Etter x antall kjøretimer, kjenner man at man mestrer det, det går nesten på autopilot. Slik er det også når man skal kurere taleskrekk eller kvitte seg med andre fobier. Du må lære hvordan du skal tenke og handle, og ved repetisjon får du de automatiske tanke- og handlingsmønstrene etablert.

Det er mulig å glede seg

Du kan faktisk oppnå at du gleder deg til å holde tale eller å presentere. Med de teknikkene du lærer på kurs, får du etter hvert kontroll og du klarer å fokusere på de viktige tingene. I stedet for å grue deg og se for deg alle skrekkscenarier, får du mer selvtillit og du klarer å bruke energien din målrettet.

Husk, har du tatt et begynnerkurs, kan du alltid komme igjen for mengdetrening til oppfølgingspris.