Frykter du fremlegg og presentasjoner?

Frykter du fremlegg og presentasjoner?

Bruk de evnene du har- bli trygg ved fremlegg og presentasjoner

Jeg må bare dele denne som kom i går:
“Hei igjen Siri!
Jeg var på kurs hos deg i januar, og skrev en mail til deg om at jeg var så fornøyd med de teknikkene jeg lærte.
 
Jeg har siden kurset hatt flere fremlegg på skolen som har gått bra. I dag hadde jeg ikke fått med meg at vi skulle ha et lite fremlegg, og før hadde det satt meg helt ut. MEN i dag tenkte jeg på den siste dagen i kurset, da vi skulle snakke om noe uten å forberede oss…Så jeg fantes ikke nervøs! Det var så deilig! Så TAKK igjen. Jeg føler meg så mye mer fri.
Takk for at du holder kurs som kan hjelpe flere som meg, og takk for at du kaller det for det det er: «talehjelp for vettskremte». Det gjør at man tør melde seg på . 
 Vennlig hilsen Signy”

Enkle teknikker og eksponering

For noen som kommer på kurs, er det som om en demning brister. Taleskrekken har ødelagt så mye av mulighetene som har vært på veien. Andre har ikke latt seg stoppe, men leter likevel etter måter å unnslippe utfordringene. Dersom de holder fremlegg og presentasjoner, koster det mye i form av dårlig nattesøvn og mye nerver i forkant. På kurset lærer du først de gode teknikkene, deretter starter innlæring med små steg. Raskt kjenner du at det går riktig vei, og du tør mer og mer. Det handler om å senke listen for overhode å prøve. I innledende gruppeøvelser er det 3-4 deltagere på gruppen, før vi hever listen igjen. Slik holder vi på og får mange eksponeringer.

Avlære frykt

Det handler om å lære et nytt adferdsmønster. Ved å gjøre det man frykter mest, vil du etter hvert kjenne at følelsen av frykt avtar. Teknikkene hjelper deg og du får større tro på at du får til det du skal. Gi deg selv den sjansen å meste fremlegg og presentasjoner på den måten du ønsker å gjøre det.