Tid for konfirmasjon- og bryllupsplanlegging

Tid for konfirmasjon- og bryllupsplanlegging

Konfirmajonstale og bryllupstale, den store skrekken!

I Hjemmet uke 8 kan du lese en mors beretning om hvordan hun overvant taleskrekken ved å komme på “Talekurs for vettskremte”, og hvilke konsekvenser det kan få ved å ta tak i det man frykter aller mest. Trenger du hjelp til å skrive en god tale, kan Talehjelperen bidra også med det.

Utdrag fra leserinnlegg “Jeg klarte det”

“Jeg oppdaget at det finnes kurs for mennesker med taleskrekk. “Talekurs for vettskremte” kalles det. Jeg meldte meg på et slikt kurs, uten at noen av dere andre visste om det. I flere måneder forberedte jeg med på det jeg så på som livets største utfordring så langt. Min eneste datter skulle gifte seg, og jeg måtte klare å få nervene i sjakk slik at jeg kunne holde en gripende tale.

Jeg øvde, øvde og øvde. jeg sto foran speilet på badet hjemme, og jeg sto foran de andre på kurset. Vi lærte å bruke pusteteknikker for å få kontroll over frykten, og gradvis skjedde det noe med meg. Det var som om noe ble forløst.

Da jeg sto foran de 60 gjestene i bryllupet ditt, var jeg bare litt redd. Og med det samme jeg hadde begynt å snakke og hørte min egen, trygge og klare stemme, ble jeg fylt av en kraft jeg ikke hadde kjent før. Det var så gøy! At du kom til meg, kastet deg rundt halsen min og gråt mens du sa: “Mamma, det er den fineste talen jeg noen gang har hørt” , var det fineste noen har sagt til meg noen gang. Jeg var så stolt og glad!

Etter denne kvelden har jeg hatt et nytt liv. Jeg har oppdaget at jeg har en evne til å formidle, og på jobben blir jeg brukt til å lede seminarer. Jeg, som alltid gjemte meg bakerst og ville være usynlig, er blitt den som høres. Jeg klarte det, takket være deg min kjære datter”