Er det mulig å glede seg til å holde tale eller en presentasjon?

Er det mulig å glede seg til å holde tale eller en presentasjon?

Trodde ikke det var mulig å glede seg til forlovertale…

“Takk for det flotte kurset jeg var med på i høst.
Jeg fremførte min forlovertale foran brudepar og 80 gjester uten å kjenne på en eneste nerve. Var 100 % tilstede og kunne også stoppe opp og observere og nyte seansen underveis. Det hadde jeg aldri trudd at jeg noen gang ville være i stand til ?

Liknende tilbakemeldinger kommer med jevne mellomrom inn på mailen og jeg blir så glad for å kunne gjøre en forskjell! En deltaker uttalte følgende: “Talekurset er det mest matnyttige kurset jeg har tatt etter kurset til førerprøven, og jeg har tatt mange kurs!”

God presentasjonsteknikk er avgjørende

Det å ha gode teknikker er en trygghet i presentasjonssituasjoner. Å holde en bryllupstale eller en presentasjon i jobbsammenheng kan for mange innebære å grue seg i uker i forkant. Mye energi blir brukt til ingen nytte, og mange mister nattesøvnen. Mange som kommer på kurs føler at de er alene om å grue seg så inderlig bare de skal presentere seg eller holde en tale. De kjenner det som at “ingen har det så fælt som jeg”, og “jeg er sikkert et håpløst tilfelle”.

Som kursleder har jeg ikke vært borti håpløse tilfeller, men det er ingen quick-fix. Det kreves for de fleste en innsats også etter fullført kurs å trene daglig på det du lærer på kurset. Det som er så bra, er at du ikke trenger publikum for å få teknikkene inn i systemet ditt.

Det å vite at du har et verktøy

Med teknikkene du lærer på kurset har du alltid “et verktøy” som du kan bruke.
Det er viktig å finne roen mens du venter på tur, da det for mange er i ventesituasjonen at det starter.
Stormer du frem og begynner på for høy puls, er det vanskelig å ta seg inn igjen.

På kurs lærer du det nyttige mønsteret, gjør gode erfaringer og bygger selvtillit.