Hvis du ikke har tro på deg selv, hvem skal da ha tro på deg?

Hvis du ikke har tro på deg selv, hvem skal da ha tro på deg?

Fake it till you become it

Fake it till you make it, fake it till you become it…Er du klar over at små endringer i ditt kroppsspråk kan føre til store endringer i din oppfatning av deg selv?

Når vi er usikre og nervøse, har vi lett for å gjøre oss mindre, synke sammen og knyte kroppen. Dette fører til at vi kjenner oss mer utilstrekkelige, vi mister energi. Forsker og professor i sosialpsykologi Amy Cuddy, se TED talk “Bodylanguage”, snakker om viktigheten av PowerPosing, fake it till you make it, fake it till you become it. Ved å holde en to minutter SuperWoman eller SuperMan-posisjon får du kroppen til å utskille de “riktige hormonene”. Stå stødig med bena plantet og hendene på hoftene, i to minutter, og kroppen din vil utskille mer av hormonet adrenalin og senke nivået av kortisol. Adrenalin får deg til å bli modigere, tøffere,  mens nedgangen i kortisol får deg til å bli mindre nervøs.

Hvordan klare å prestere når det gjelder som mest?

Ved å trene på PowerPosing, med hendene på hoftene, eller i en X, med brede ben og hendene over hodet, holde posisjonen i 2 minutter hver dag, vil du kjenne at det skjer en endring. I tillegg vil du, når du står overfor utfordringer, raskt kunne bruke denne teknikken til å gi deg selv en rask “selvtillitsboost”.

Snakke i forsamlinger, jobbintervju og andre utfordringer

Skal du snakke foran to mennesker eller holde en presentasjon foran en større gruppe, i jobbintervju, lønnsforhandlinger eller du skal “pitche” en forretningsidè, er det viktig å være “tilstede” og å ha tro på deg selv. Ved PowerPosing i forkant, kan du øke følelsen av mestring.

Talekurs, en mulighet til å trene i liten forsamling.

På “Talekurs for vettskremte” trener vi på eksponering foran en gruppe mennesker. Her har du mulighet for å lære mer om PowerPosing, trene deg på å få fokus og bruke teknikkene du lærer. Å trene på Tilstedeværelse gir deg styrke til å strekke deg, fake it till you become it, få tro på deg selv.