5 tips-Finn troen på deg selv

5 tips-Finn troen på deg selv

  1. Hva er dine 3 kjernekvaliteter- definèr dem og minn deg selv på det med jevne mellomrom. Dine kjernekvaliteter (hva som beskriver deg som person) er viktig å kjenne på for at du skal ta de riktige avgjørelsene.
  2. Bygg selvtillit ved å trene på “stolt kroppsspråk” ikke synk sammen. Start dagen med en SuperWoman-posisjon! (armene i siden og bena plantet) evt. SuperMan.
  3. Fake it till you make it, fake it till you become it. Ikke vis sjenansen og usikkerheten din, lat som om du har mer selvtillit enn du har, det gjør noe med din selvfølelse og troen på deg selv.
  4. Husk å rette ryggen og puste rolig. Pusten kan være ditt verktøy til å få kontroll i vanskelige situasjoner. Pust inn gjennom nesen mens du teller til fire og pust rolig ut gjennom munnen mens du teller til fire. Gjør dette flere ganger om dagen, og du kjenner lettere at du kan bruke pusten som et hjelpemiddel når du virkelig trenger det.
  5. Ta utfordringer, husk at det er utenfor komfortsonen at magien skjer! Om ikke alt går som planlagt, hva kan du endre på til neste gang? Prøv igjen, og lær. Du har ikke tapt før du har gitt opp.

Trenger du å trene i en “trygg” gruppe for å få økt tro på deg selv, er kursene hos Talehjelperen et godt sted å starte. Her bygger vi selvtillit gjennom bevisstgjøring av kroppsspråkets betydning for vår oppfatning av oss selv.  I tillegg trener vi på kommunikasjonsferdigheter, enten du trenger økte ferdigheter i forbindelse med jobbintervju, presentasjoner eller du ønsker å kunne bruke mer av deg selv på flere felt.

Det å trene på å ta ordet i forsamlinger er kongeveien til økt selvtillit. Når du står foran en gruppe mennesker og har fokus på hvordan best klare å formidle i stedet for å tenke: “hva tenker de om meg?” Ja da er du på rett spor.