Ordet er ditt – hvordan engasjere? 3 tips

Ordet er ditt – hvordan engasjere? 3 tips

  1. Finn ditt hovedbudskap

    Hvis tilhørerne kun skal huske en ting når de forlater rommet, hva er det? Tenk på hvilket mål du har med din presentasjon, skal du lære bort noe? Skal du underholde? Skal du overbevise dem om et standpunkt, eller skal du selge inn et budskap eller produkt? Skriv og tren på særlig innledning og avslutning. Ha få punkt i presentasjonen, avpass etter hvor lenge du skal holde på. Det er bedre å si mye om litt, en litt om veldig mange punkt. Ha et klart mål om at tilhørerne skal følge deg fra begynnelse til slutt. Ha en rød trå, og tenk på at alt du skal si skal knyttes rundt din hovedidè.

  2. Engasjement smitter!

    Engasjer tilhørerne ! Skal du få til det,  er det viktig at du klarer å formidle eget engasjement.  Er det en sak du brenner for selv, får du mye gratis. Hvis ikke, så må du jobbe desto mer. Det er vanskelig å overbevise, om du selv ikke har tro på det du formidler. Er du veldig nervøs, er det vanskelig å fenge publikum og være troverdig. Fake it until you make it! Husk at ditt ytre uttrykk påvirker hvordan du har det inne i deg. Tren på presentasjonen i enerom, stå godt og prøv å sette ned tempo. Du har ikke dårlig tid. Nervøsitet fører ofte til at mange stresser seg selv underveis. Tren på å stoppe opp, 2-3 sekunder, la blikket gå over publikum, legg inn naturlige pauser. Dette øker din troverdighet, OG du får roet deg ned. Forskning viser nemlig at folk som snakker litt roligere har større troverdighet enn de som snakker veldig fort. Det blir en vinn-vinn- situasjon, du får tatt deg litt inn, får landet og tilhørerne får tid til å tenke over det du har sagt.

  3. Kle deg til suksess

    Det er viktig at du kjenner deg vel hvis du skal formidle et budskap. Telefonselgere har blitt lært opp til å være nydusjet og pent kledd når de skal jobbe, da det øker deres selvtillit. Tren gjerne på “high-power-posing” i enerom før din presentasjon. Rett deg i ryggen, stå gjerne i “seiersposisjon” med armene over hodet, som du ville gjort hvis du vant en maraton. 2 minutter med sterk kroppsholdning, får de riktige hormonene til å pumpe selvtillit i kroppen, lykke til!