Den som lider av taleskrekk skal på scenen – ikke til psykolog

Den som lider av taleskrekk skal på scenen – ikke til psykolog

Taleskrekk ? Eksponeringsterapi viktig for å overkomme frykten

På talekurs for vettskremte er det viktigste å forstå hva som skjer i kroppen ved taleskrekk. For mange har frykten forplantet seg, forverret seg og forårsaket mye unødvendig engstelse og hemninger. Noen har “mistet” mange år med muligheter. Det å lære enkle, gode teknikker før man eksponerer seg for det man frykter mest, er avgjørende for å kjenne god mestring, raskt.

Talefrykt – Hoppe i det?

“Bare hopp i det, det går over” har mange fått tips om. Jeg vil absolutt fraråde dette, det funker ikke for den med virkelig talefrykt. Resultatet blir ofte en ny opplevelse av å feile, og frykten eskalerer.

Talekurs for vettskremte

På talekurs for vettskremte får du innsikt i hva som skjer i kroppen din ved taleskrekk. Og, først og fremst lærer du  de enkle teknikkene for hvordan finne roen i forkant, mens du venter på tur. Hvordan klare å bevare roen, og hvordan holde riktig fokus underveis? Dette er essensen. Når det er på plass, da kan eksponeringstreningen starte.

Det er fantastisk å høre utsagn fra kursdeltagerne, og litt trist, når folk forteller hvor mye denne skrekken har ødelagt og påvirket viktige valg. Noen sier at dette er faktisk årsaken til at de ikke er gift (“da må jeg jo holde bryllupstale, og det har vært uaktuelt), andre forteller at de har sagt fra seg spennende jobber, mens utsagnet nedenfor kom etter forrige kurs i Oslo. Vedkommende sa i starten at han nå sto overfor et valg: “Skal jeg fortsette i den jobben jeg har, eller skal jeg søke meg til en lederstilling som jeg er oppfordret til?” Han uttalte også at “det å stille på dette kurset er noe av det jeg er mest stolt over å ha gjort i mitt liv”

“Hei Siri,
Kurset ditt var fenomenalt, og forhåpentligvis starten på en større endring for min del.
Tiden rett etter kurset var utmerket, men kjenner allerede at jeg trenger å fylle på, og øve på teknikkene. Jeg har ikke mulighet på dette ordinære kurset, men regner med jeg blir med på et oppfølgingskurs igjen snarlig.

Tore”

Nå kan du bli kvitt taleskrekken med onlinekurset vårt – les mer her.