Er du usynlig? 6 vaner til bedre selvtillit

Er du usynlig? 6 vaner til bedre selvtillit

Tror du at selvtillit er noe vi er født med?

Jeg tror det. Vi er alle født med en viss porsjon selvtillit, men på veien kan vi lett miste den.

Det er opp til hver enkelt av oss å ta tilbake tilliten til oss selv. Det sies at vår hjerne er i stand til å tenke mellom 50-60.000 tanker hver dag, og for mange mennesker er det de negative tankene som dominerer. Bli bevisst din indre dialog, og finn gjerne frem selvtilliten din ved hjelp av følgende steg:

  1. Alle har vi vår egen komfortsone. Gå litt utenfor den, litt hver dag, det gjør noe med troen på at du kan.
  2. Vær bevisst kroppsspråket ditt. Ditt ytre uttrykk påvirker hvordan du har det inni deg. Se Amy Cuddy`s fantastiske “Bodylanguage” på TEDX
    Hennes budskap er : Fake it `till you make it, Fake it untill you become it!
  3. Det er måten du sier det på…Husk at stemmebruken din påvirker folks førsteinntrykk av deg med 38%. Så derfor: Ha en klar og tydelig stemme. Ikke snakk for fort og kutt ut fyllord som “på en måte” eller “lissom”…de bryter ned all troverdighet.
  4. Kle deg til selvsikkerhet.
  5. Pass på din indre dialog. Snakk til deg selv som du ville snakke til en venn. Du er god nok, gjør så godt du kan. Blir noe feil, så tenk hva du kan rette på til neste gang, hva kan jeg gjøre bedre for å komme dit jeg vil?
  6. Ikke sammenlign deg med andre. Det er lett å tro at alle andre fikser alt. Det er ikke riktig. De du beundrer er kanskje redde for å feile, men de gjør det de skal likevel. Husk at kunsten å være modig er å være vettskremt, uten at andre enn deg selv merker det.

    Helt til slutt:

    Når du står overfor en utfordring kan det være lurt å tenke: What`s in it for me? Ofte har du alt å vinne og lite å tape på å gjøre et forsøk. Og husk: Det er utenfor komfortsonen magien skjer.