Taleskrekk – TV2 God morgen Norge

Taleskrekk – TV2 God morgen Norge

En av de hyppigste fobier

Angsten for å ta ordet i forsamlinger kommer for mange mennesker på plass nr. 1 hvis de skal liste opp sine frykter eller fobier.

Mange synes det er vanskelig å fortelle andre om sin redsel, de ønsker ikke at noen skal vite om det. De føler det ofte som et “svakhetstegn”.

Tok grep – gikk på kurs

Constanse kom på kurs med sin  frykt, og lærte gode teknikker da hun trengte dem som mest i studiet.

I tillegg var hun tøff nok til å bli med Siri Skyttemyr, Talehjelperen, på God morgen Norge i TV2 for å snakke om temaet. “Jeg synes det er viktig å få fokus på dette problemet som skaper begrensninger for så mange mennesker. Man legger lokk på ferdigheter og evner, dersom man ikke tør å utfordre seg selv på dette feltet”, mente Constanse.

Mastergrad eller doktorgrad

Skal du ta en mastergrad, doktorgrad eller du ønsker å være trygg i formidling, er det nyttig med gode teknikker. På kursene hos Talehjelperen får du eksponering i trygge omgivelser. Det er ofte mellom 6-10 deltagere på kurs. Du får kjent på ubehaget. Samtidig er det slik at de fleste som kommer omtrent har den samme frykten, alle kommer for å lære. La ikke studietiden bli ødelagt av frykten for å presentere. Ta grep nå, tenk at du investerer i fremtiden. Husk at mange av de du beundrer også kjenner på den samme frykten, men de presenterer til tross for ubehaget. Det positive er at jo mer man gjør det man frykter, jo mer ufarliggjør man situasjonen. Teknikkene du lærer kan brukes i samtlige situasjoner hvor du kjenner på fryktfølelse. Også de som i utgangspunktet har uttalt at de har sosial angst, har hatt en utrolig utvikling på kort tid. De har kanskje kjent over tid at komfortsonen har blitt trangere og trangere, nettopp da er det viktig å ta grep.