Presentasjon? Hjelp, må jeg gjøre det?

Presentasjon? Hjelp, må jeg gjøre det?

Presentasjon- Synlighet er dagens mantra

Er du en av dem som prøver å unngå en presentasjon eller enhver situasjon hvor du må snakke i forsamlinger? Får du panikk bare ved tanken? Da er du ikke alene. Det er mange som får hjertebank, kjenner halsen snører seg og flere forteller at de blir søvnløse uker i forveien. Det blir sagt at taleskrekk er en av de hyppigste fobier.

Ikke forbli usynlig

Når du unngår mulighetene for å holde en presentasjon, tale, presentere eller å uttale deg i møter, risikerer du samtidig å bli “usynlig”.  I dag er synlighet det store mantraet i næringslivet og i politikken. Ikke minst underbygges dette av sosiale mediers inngripen i vår hverdag. Det er økte krav til sosial kompetanse i næringslivet. Er du en av dem som leter etter “smutthull” for å unngå å være synlig? Dersom du er det, så bør du vite dette: mange av de menneskene som du beundrer, som tilsynelatende er “født til det”, har faktisk vært “vettskremte” talere som har funnet sin eie til suksess gjennom målrettet trening og praksis. Det kjenner nok likevel på frykten, men de gjør det som skremmer dem likevel.

Psykologer hevder der finnes to typer angst: den kalde angsten og den varme angsten. Den kalde angsten lammer oss. Den varme angsten gjør oss tent, spent og motivert. På kurs kan du lære å styre energien (angsten) slik at du kan bruke den til ditt beste. Med enkle teknikker kan du klare å kanalisere angsten og energien din til å fokusere bedre og til å prestere slik du ønsker.

Når det er ting man frykter, er det viktig å utsette seg for frykten. Men, det bør gjøres i kontrollerte former. På et kurs hos Talehjelperen lærer du først teknikker for å kontrollere energien din, deretter starter vi en gradvis eksponering. Resultat: Bedre selvtillit i ulike situasjoner, med fokus på presentasjonsteknikk.